Пеликан

Категории раздела
Публицистика [12]
Проза [1]
Статистика
Главная » Статьи » Библиотека » Публицистика

KOLME AVAINTA , Helena Roerich


KOLME AVAINTA

Helena Roerich

Entisille, nykyisille ja tuleville oppilailleni.

 

Rakkaat nuoret ystäväni!

 

Nämä kolme suurta avainta eivät sijaitse muilla planeetoilla, eivät muissa tähtimaailmoissa, vaan sinussa itsessäsi. Mutta kun otat ne haltuusi, saat jotain sellaista, jota voi verrata vain korkeampiin maailmoihin. Onko viisasta kieltäytyä näistä avaimista? Ei tietenkään. Joten, hetkeäkään hukkaamatta, lähtekäämme etsimään niitä.

Teitä kohtaan tuntemani rakkauden nimissä muistutan teitä niistä teistä, jotka johtavat näiden avainten haltuun ottamiseen. Niiden nimet ovat: RAKKAUS, KAUNEUS JA TIETO. Painakaa mieleenne nämä tiet, kulkekaa niitä ja osoittakaa ne toisillekin.

Ilmennä jokaisessa teossasi joustavuutta, rakkautta ja järkevyyttä. Pyri olemaan viisas kuvanveistäjä työstäessäsi itseäsi ja muita. Älä ole hauras savi tyhjäntoimittajan käsissä.

Valitse hyviä ystäviä ja lisää omia hyviä puoliasi pitäen yhteyttä heihin; lue heidän kanssaan hyviä kirjoja ja tutki niiden sisältöä; kaikki mikä niissä on parasta paina mieleesi ja sovella käytäntöön.

Kehitä itsessäsi suunnitelmia ja keinoja kauniin, mielekkään, lujatahtoisen ja työntäyteisen elämän luomiseen - elämän, joka on tasapainossa kaiken ympäröivän kanssa.

Tiedä, että jokaisella pahalla ajatuksella, sanalla ja teolla rikot pyhiä oikeuksia, joita luonto on sinulle, samoin kuin kaikille luoduille, lahjoittanut avokätisesti.

Kehitä itsessäsi lujuutta ja vakavuutta, äläkä etsi viihdykettä silloin kun työskentelet. Jos työ on ikävää, mutta tarpeellista, tee se kärsivällisesti valmiiksi. Se on helpompaa, jos pyrit tekemään jokaisen työn mielihyvällä. Ethän ole vedettävä nukke tai mekaanisia liikkeitä tekevä lelu, vaan järkevä ihminen. Siksi velvollisuutesi on suhtautua jokaiseen työhön viisaasti, huolellisesti ja rakkaudella.

Pyri puhdistamaan puheesi tyhjistä ja mielettömistä sanoista. Olkoon puheesi selkeää, tarkkaa ja lyhyttä.

Lähde pois sieltä, missä on tyhjänpuhumista, pahantahtoisuutta ja vihaa, ja missä vallitsee eripuraisuus, vahingolliset huvitukset ja tyhmyys.

Kun haluat levätä, järjestä lepohetkesi niin, että mieli ja keho saavat miellyttävää ja virkistävää tekemistä.

Älä touhota ja hätäile. Juuri itsestäsi pois valhe. Ole rehellinen ja ystävällinen. Kehitä itsessäsi jalomielisyyttä ja ole muita kohtaan kohtelias ja vaatimaton. Pelon tunteen tulee myös olla sinulle vieras.

Ole kohtuullinen mielihyvässä ja kärsimyksessä, ilossa ja surussa. Anna aina anteeksi ja vastaa vihaan rakkaudella. Vain siten voit voittaa pahansuopaisuuden.

Sinun ajatuksesi ovat sinun lapsiasi. Sinun on muutettava niistä jokainen kauniiksi. Jokaisen ajatuksen tulee olla hyvään suuntautuva luova voima. Muista aina, että ajatuksen voima on hyvin suuri. Ole valmis käyttämään sitä maailman auttamiseksi.

Ole täsmällinen kaikessa ja totuudenmukainen ja tarkka toimissasi. Muuten sinulle ei voi uskoa tärkeää tehtävää.

Elämän tulee virrata kauttasi kaikessa loistossaan ja voimassaan. Älä anna turhien asioiden heikentää hellittämätöntä pyrkimystäsi päämäärään.

Elämä ja Rakkaus ovat mahtava voima, jonka ansiosta kaikki on olemassa maailmankaikkeudessa. Rakkaus on voima, joka hallitsee maailmaa: kaikella mikä tehdään sen nimissä on universaalin lain voima. Vain rakastamalla kaikkea voit voittaa pahan. Vie rakkautta kaikkialle, missä liikut. Huomaat nopeasti, miten se auttaa sinua kaikilla poluillasi.

Ole puhdas. Virratkoon rakkaus sinusta kuin suloinen tuoksu kukasta. Päätä vakaasti ja horjumatta ilmentää rakkautta ja auttaa kaikkialla, missä voit sen tehdä. Olkoon sinun elämäsi ilon säde muille. Etsi sielustasi timantteja, jotka voit laittaa yhteisen hyvän aarrearkkuun.

Jos sinulla on enemmän tietoa, kuin joillakuilla tovereistasi, älä ylpeile sillä sokeasti äläkä osoita ylemmyyttä, vaan jaa tietosi toisten kanssa, jos se on sillä hetkellä tarkoituksenmukaista.

Muista, että jokaisella elämäsi hetkellä on tarkoituksensa. Opi ymmärtämään se. Jos sinun on vaikea valita työpaikkaa tai ammattia, pyydä neuvoa itseäsi vanhemmilta.

Vältä toimettomia hetkiä. Niistä laiskuus rakentaa itselleen vahvan pesän. Toimettomista hetkistä saattaa kasvaa tunteja ja päiviä, ja nykyihmisellä on suuri tehtävä. Elämä on, ehdottomasti, monimuotoinen ja mielenkiintoinen. Viisaasti käytetyistä hetkistä voit kutoa todellisen ja kauniin sielusi kudoksen.

Pyri siksi täyttämään elämäsi jokainen hetki työllä, tiedolla tai puhtailla ajatuksilla.

Olkoon väsymätön työ sinulle ilon lähde, ja silloin luovuuden tuli valaisee sammumattomana tietäsi.

Pyri pitämään ajatuksesi aina täysin puhtaina ja mieti paljon sitä, mitä pystyt tekemään ihmisten elämän parantamiseksi ja heidän kärsimystensä lievittämiseksi.

Luonto on täynnä pyhiä, puhtaita lahjoja ja etsii astioita. Olkoon sielusi loistava ja kristallin puhdas astia näille lahjoille. Tule valon säteeksi, mene pois turhien haaveiden maailmasta ja käytä energiaasi pyrkiäksesi keskeytyksettä ylöspäin.

Säteilköön sielusi aina valoa ja hyvyyttä, lämpöä ja myötätuntoa, rohkeutta ja halua auttaa lähimmäistä. Silloin huomaat, kuinka vaikeat asiat muuttuvat kevyiksi ja kärsimyksen synkät vaatteet vaihtuvat puhtaan, kuulaan ilon lumivalkeaksi vaipaksi.

Ole varovainen ja suopea arvioidessasi muita, sillä itse olet vielä varsin epätäydellinen. Ole sen sijaan ankara itsellesi ja korjaa itsessäsi olevia puutteita väsymättä.

Joudut elämässä kohtaamaan monia koettelemuksia. Vain niiden kautta saavutat mittaamattoman aarteen. Niistä koettelemuksista selviät menestyksellä, kun varustaudut viisaudella, kestävyydellä ja uskolla itseesi.

Jos kohtaat epäonnistumisen, älä lannistu. Alakulo vain heikentää voimiasi ja hidastaa sisäistä kasvuasi. Kerää sen sijaan voimasi ja mieti, mitä olisi viisainta tehdä päästäksesi eteenpäin. Sillä tavalla kestävyytesi ja voimasi kasvavat.

Näe jokainen epäonnistuminen ja katkera kokemus arvokkaana oppituntina, joka ohjaa sinua eteenpäin.

Jokainen este tielläsi kertoo, mitä sinun pitää kehittää itsessäsi, jotta olisit täysin varusteltu tulevaa taistelua varten.

Mutta taistelussa sinun aina tulee muistaa lähimmäisesi hyvä. Älä osta itsellesi menestystä lähimmäisesi kärsimyksen kustannuksella. Sellainen menestys on julmaa ja kestämätöntä.

Opettele käyttämään energiaasi kaikessa työssä säästeliäästi ja viisaasti. Toimi niin, että kehostasi tulee voimakas, virkeä ja kestävä. Älä rasita sitä suuremmalla määrällä ruokaa, kuin mitä tarvitaan kehon normaaliin ravitsemiseen, äläkä sellaisella, mikä selvästi vahingoittaa terveyttä. Tutki henkisen kasvun lakien lisäksi myös oikean fyysisen kasvun lakeja. Kehosi on tärkein työkalusi, ja sinun on kohdeltava sitä viisaasti. Sillä tavalla voit kantaa pitempään elämän myrskyissä ja väsymättömässä työssä arvokasta luonnon voiman ja terveyden astiaa.

Se astia on annettu kaikelle olevaiselle. Suhtaudu siksi yhtä suurella huolella ihmisten, eläinten, lintujen ja jopa kasvien terveyteen. Esimerkiksi kukat, aivan samoin kuin sinä itsekin, ammentavat auringon valoa ja lämpöä. Kukat, aivan kuten sinä itsekin, kuolevat, jos jäävät sitä vaille. Siispä te olette veljiä. Mutta sinä olet teistä vanhempi, voimakkaampi ja viisaampi. Siksi sinun on aina autettava heikompaa voimiesi mukaan ja osoitettava tälle huomiota. Sinulle on annettu enemmän voimaa ja viisautta, kuin monille, jotka ovat sinua alempana, ja siksi sinun on aina puolustettava heikkoja ja avuttomia - olivatpa ne sitten ihmisiä, eläimiä tai kasveja.

Eräs sanonta kuuluu: "Mitä pimeämpi on yö, sitä kirkkaammin loistavat tähdet". Ole siis sinäkin ihmisten pimeydessä ja maailman hyörinässä valon kantaja. Mitä enemmän sinussa on valoa, sitä enemmän hälvennät pimeyttä.

Kehitä itsessäsi mahdollisimman paljon herkkyyttä ja rakkautta ympäröivää luontoa kohtaan, ja kuulet sen lakkaamattomien äänten laulavan ylistyslaulua eläväksitekevälle auringolle. Rakasta tähtitaivasta, tutki sen syvyyksiä. Yön hiljaisuudessa nosta katseesi loistaviin tähtiin, tuntemattomiin maailmoihin, missä myös kaikki on elävää, missä kaikki on täynnä mahtavaa kauneutta ja suurta valoa. Myös meidän maapallomme näyttää muista maailmoista katsottuna tähtöseltä. Niinpä siinäkin on paljon kauneutta ja suuruutta. Olkoon sinun sielusi laaja kehto, joka pitää sisällään tämän kauneuden ja suuruuden. Olkoon sinun sielusi peili, joka pystyy heijastamaan luonnon nerokkaan luovuuden yltäkylläisyyden ja monimuotoisuuden.

Laajenna kauneudentajuasi taiteen avulla. Rakasta musiikkia ja tauluja. Syvenny värien leikkiin. Kuuntele tarkasti ääniä. Osoita enemmän kiinnostusta kaikkea sellaista kohtaan, missä ilmenee kauneuden luojien nerous. Älä ole yksipuolinen valittuasi jonkin erikoisalan. Ole kiinnostunut kaikesta, mikä voi rikastuttaa maailmaasi.

Iloitse kaikesta, missä ilmenee kauneus. Iloitse laskevan auringon viime säteestä. Iloitse aamuruskon ensimmäisistä rohkaisevista säteistä. Iloitse - ja auringon valo loistaa sielussasi kirkkaampana, ja kaukaiset maailmat tulevat lähemmäs.

Ole kuin aurinko, joka säteilee ympärilleen anteliaasti valoa ja rohkeutta. Katso kuinka monet suurten lähteiden äärelle johtavat polut odottavat kulkijoitaan. Mutta niillä kulkiessa täytyy aina liikkua eteenpäin. Elämä itse on liikettä. Eteen- tai taaksepäin. Jokaisella ajatuksella, teolla ja toiminnalla sinä liikut. Jos ne on suunnattu hyvään, menet eteenpäin. Älä tee askelia taaksepäin.

On saavutettava vuoren huippu. Mutta kuinka vaikeaa onkaan kulkea ylöspäin, ja kuinka helppoa luisua alas. Onko viimeksimainittu viisasta? Mieti, mikä mittaamaton onni on saavuttaa huippu ja osoittaa muillekin tie sinne. Miten paljon sieltä näet vielä itsellesi tuntematonta, miten laajat ja äärettömät näkymät silloin avautuvatkaan hämmästyneiden silmiesi eteen. Silloin ymmärrät kuljetun tien arvon. Saavutat sen, mitä itse olet sitkeästi etsinyt menetyksistä huolimatta ja vaikeudet voittaen.

Kiipeä siis elämäsi joka hetkenä yhä korkeammalle ja korkeammalle. Tiedä, että vaikeissa nousuissa sinulle ojennetaan auttava käsi.

Mitä enemmän autat muita, sitä merkittävämmäksi ja laajemmaksi tulee mielesi ja sielusi, ja sitä helpommaksi muuttuvat jyrkät nousut.

Sen tähden juuri itsestäsi pois egoismi. Älä jää velalliseksi luonnon edessä. Luonto on antanut sinulle suuria lahjoja. Se on kylvänyt sinuun suuren siemenen. Se odottaa - lisäätkö sinä sen aarteita? Jaatko ne muiden kanssa?

Kuuntele tarkoin kaiken olevaisen ääniä. Sillä tavoin ymmärrät sen eri ominaisuudet. Kun olet ymmärtänyt - rakasta laajalla rakkaudella kaikkea olevaista. Hanki lisää syvää tietämystä. Kasvata itsessäsi mahdollisimman täydelliseksi harmonian ja kauneuden ymmärtäminen. Lähesty ihmisiä rakkaudella, tiedolla ja kauneudella. Johda heitä lähemmäs toisiaan. Rakenna heidän kanssaan elämää - valoisaa ja rohkeaa; elämää, joka on täynnä väsymätöntä työtä ja iloa. Siinä suuressa työssä saavutat voiman ja tiedon uudet ehtymättömät lähteet. Ja pyrkiessäsi ymmärtämään luonnon salaisuuksia yhteisen hyvän nimissä, maksat samalla omaa velkaasi.

Näitä teitä kulkien saat haltuusi kolme suurta avainta, KAUNEUDEN, RAKKAUDEN ja TIEDON. Niillä avaat oven, joka johtaa jumalallisen totuuden kirkkaille lähteille.

Ota haltuusi nämä avaimet.

11,91 КB - file

Категория: Публицистика | Добавил: Admin (24.03.2009)
Просмотров: 330
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2018