Пеликан

Категории раздела
Аптека Природы [16]
Питание [14]
Методы естественного оздоровления [11]
Осенние заготовки [4]
Своими руками [3]
Рецепты здорового питания [38]
вкусно и без сахара
Статистика
Главная » 2009 » Декабрь » 13 » SIITEPÖLY – JUMALTEN NEKTARI
14:25
SIITEPÖLY – JUMALTEN NEKTARI

SIITEPÖLY – JUMALTEN NEKTARI

Mehiläiset keräävät siitepölyn kukkien heteiltä. Siitepöly pakataan mehiläispesässä kennostoon, jossa mehiläiset kypsyttävät ja säilyttävät sen maitohappokäymisen avulla. Maitohappokäynyttä siitepölyä kutsutaan Pergaksi eli mehiläisleiväksi.

Hormonin tavoin vaikuttavana aineena siitepölyvalmisteilla on useita käyttöalueita. Koska siitepöly sisältää runsaasti proteiinia ja myös vapaita aminohappoja (100 g siitepölyä sisältää aminohappoja yhtä paljon kuin 500 g naudanlihaa), monet urheilijat käyttävät siitepölyvalmisteita. Lisäksi ne lisäävät kaikenlaista suorituskykyä, minkä vuoksi ne sopivat stressistä kärsiville. Siitepölyn piristävä vaikutus on kiistatta osoitettu ja se onkin ainoa käyttötarkoitus, jota saa käyttää Suomessa markkinoinnissa ilman lääkkeenomaisen käyttötarkoituksen anomista.

Monipuolisen ravintosisältönsä johdosta siitepöly myös lisää ruokahalua ja vastustuskykyä. Siitepölyvalmisteet soveltuvat erinomaisesti myös vanhuksille sekä väsyneille ja ruokahaluttomille koululaisille.

Siitepölyn ominaisuuksista tutkituin on sen hormonaalinen vaikutus. Siitepöly on hormonaalisesti tasapainottava. Vaikutus johtuu sekä siitepölyn monipuolisesta ravintosisällöstä että sen sisältämistä hormonin tavoin vaikuttavista aineista. Siitepölyvalmisteita voidaan käyttää nuorilla tytöillä epäsäännöllisten ja kivuliaitten kuukautisten hoitoon, kaikenikäisillä kuukautisia edeltävien oireiden helpottamiseen, lapsettomuuden hoitoon (etenkin Jugoslaviassa) sekä vanhemmilla naisilla vaihdevuosivaivojen helpottamiseen. Miehillä käyttöalueita ovat stressi, lapsettomuuden hoito, suorituskyvyn lisääminen sekä "ikääntymisen oireet".

Siitepöly nautitaan ennen ateriaa, hyvin pureskellen, nesteen kera.

Siitepöly saattaa kohottaa verenpainetta, joten kohonneesta verenpaineesta sekä myös siitepölyallergiasta kärsivien tulee varmistaa lääkäriltään voiko nauttia siitepölyä.


Siitepöly

Tuotekuvasto ja verkkokauppa
Категория: Аптека Природы | Просмотров: 685 | Добавил: Medze | Теги: SIITEPÖLY
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024